Tyskerhavnen i Hvide Sande

Ringkøbing Fjord - naturens perle på vestkysten

Unikke natur og pragtfuld dyreliv

Ringkøbing Fjord ─ den største af de vestjyske fjorde ─ er en 30 km langlavvandet fjord, som er mellem 2-5 meter dyb. I fjordens nordøstlige hjørne ligger Ringkøbing by.

Fjorden skærmes af fra Vesterhavet af det lange klitlandskab Holmsland Klit. Ved Hvide Sande Kanal er der ved slusen adgang til havet.

Fjorden og fuglene

Fjorden er internationalt beskyttet vådområde for vandfugle og huser en rig flora og fauna: I det sydvestlige hjørne ligger f.eks. Fuglereservatet Tipperne, som blandt andet huser sjældne fugle og er rasteplads for trækfugle. Strandengene ved Værnengene rummer også et rigt dyreliv. Ålen og helten er Ringkøbing Fjords typiske fiskearter, og der bliver gjort en stor indsats for at bevare fiskearterne.

Fjorden og fiskene

Ringkøbing Fjord er populært blandt lystfiskere og tiltrækker lystfiskere fra en række forskellige lande. Hvert forår ─ når silden trækker ind i fjorden for at gyde ─ afholdes derfor Danmarks største lystfiskerkonkurrence, Sildefestivalen, i området ved slusen.

Det er altså ikke underligt, at Ringkøbing Fjord og den omgivende natur tiltrækker mange besøgende. Mennesker, som sætter pris på frisk luft, smuk natur, fugle- og dyreiagttagelser, lystfiskeri og mulighed for skønne udflugter. Kort sagt er der året rundt chance for at få nogle store naturoplevelser.