Hvide Sande - byen mellem hav og fjord

Om Hvide Sande - byen mellem hav og fjord

Hvide Sande

Hvide Sande i Ringkøbing-Skjern kommune ligger på landtangen Holmsland Klit. Midt mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Byen er vokset op omkring slusen mellem Nordsøen og Ringkøbing Fjord. En sluse, som blev bygget i 1931.

Byen har en af Danmarks største havne, med både fiskefartøjer og mange indgående skibe. Skibsbygning er en vigtig del af Hvide Sande. Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri og Vestværftet er kendt for nybygning, samt renovering og restaurering af skibe.

Aktiviteter med fisk i centrum

Aktiviteter, hvori fisk indgår, er kendetegnende for Hvide Sande. Således holdes der f.eks. hvert år den kendte Sildefestival i Hvide Sande, som er Danmarks største. Byen er også kendt for sin fiskeauktion, hvor turister og andre besøgende er velkomne hver søndag.

Gennem hele året er mulighederne mange for at smage nogle af de friske fisk, der landes hvert døgn. Det kan man f.eks. gøre i et af byens røgerier eller på en af restauranterne i området, som har fokus på den sublime tilberedning af frisk fisk.

Vil man selv prøve fiskelykken, er det ikke svært at få lov til det. Her er forholdene også lagt til rette for en god fiskeoplevelse med forhåbentlig godt resultat. I byens lystfiskerbutikker får I alt udstyret.