Ringkøbing - et besøg værd

Ringkøbing - et besøg værd

Ringkøbing - historisk købstadsby

Ringkøbing ligger smukt til i det nordøstlige hjørne af Ringkøbing Fjord.

Med sine lave rødstenshuse og brostensbelagte gader er Ringkøbing en af de hyggelige gamle danske købstadsbyer, som er et besøg værd. Byen er faktisk en af Danmarks ældste og bedst bevarede købstæder; købstaden er fra 1443.

Ringkøbing Torv

På Torvet i Ringkøbing ligger det gamle rådhus. Omkring torvet indbyder de hyggelige udskænkningssteder til, at man sætter sig ned, får noget at drikke, kigger på byens liv og slapper af og nyder det. Også Ringkøbing kirke med det skæve kirketårn og altertavlen af Arne Haugen Sørensen ligger ved Torvet og er bestemt et besøg værd.

En attraktiv by

Ringkøbing har et summende handelsliv, så der er gode muligheder for en indbringende shoppingrunde. Ringkøbing museum er også et besøg værd. Rofi-centret tilbyder fitness og en række forskellige sportsgrene. Der er et væld af vandre- og cykelstier i området ved Ringkøbing. Havnen bruges i vore dage primært af fjordfiskere og lystsejlere. Gå gerne en tur på havnen, kig på livet og få noget godt at spise.

Vesterhavet ligger kun en 10 minutters køretur fra Ringkøbing, så det er oplagt at tage en tur ud til havet og stranden. Bevægelsen går også den anden vej. Turister og lokale tager gerne en tur til Ringkøbing, for at handle, sidde på havnen eller gå på opdagelse i de mange gamle gader og gyder.